Installatie BOXwise Pro Server

Volgen

De installatie van de BOXwise Pro server bestaat doorgaans uit drie delen. De installatie van BOXwise Pro, de installatie van de IIS (mits nog niet gedaan) en het activeren van de licentie bij het voor de eerste keer starten van BOXwise Pro. Hieronder worden de verschillende stappen uitgelegd.

 

Installatie Server

 1. Open de Setup.exe file. De BOXwise Pro Installer wordt geopend.
 2. Zorg dat het vinkje bij BOXwise Pro aan staat en klik op Install.
 3. De melding Internet Information Services needs to be installed kan vervolgens optreden. In dat geval is IIS niet geïnstalleerd op de computer, dit is wel noodzakelijk voor de installatie van BOXwise Pro. Installeer IIS op de manier afhankelijk van uw besturingssysteem. Hoe u dat doet, ziet u op de pagina Installatie en Configuratie IIS. De installer van BOXwise Pro wordt tijdelijk afgesloten.
 4. Als u IIS succesvol heeft geïnstalleerd op uw computer, dan kan de installer van BOXwise opnieuw opgestart worden. De installatie van BOXwise Pro kan nu wel vervolgd worden.
 5. Kies bij Setup Type voor Complete.
 6. Bij de Database Connection wordt het pad naar de server (verschilt per geval) en de naam van de database (altijd BOXwisePro) opgegeven. Wij adviseren de Security op Windows Integrated Security te laten staan.
 7. Bij Server configuration kunt u de instellingen laten staan zoals op de afbeelding. Bij User en Password vult u de gebruikersgegevens in van het Windows account waaronder BOXwise Pro service gaat draaien. Belangrijk is dat dit account ook toegang heeft tot het ERP systeem waarop BOXwise wordt aangesloten. Daarnaast moet deze gebruiker als bij de Security in de vorige stap is gekozen voor Windows Integrated Security rechten hebben om een database aan te maken op de sql server.
 8. Kies in de volgende stap welk ERP systeem u gebruikt en waarop BOXwise Pro wordt aangesloten.
 9. Bij de Management Portal Configuration geeft u het pad naar de Management Portal van BOXwise Pro aan. Kies hier voor Default Web Site en geef bij de Virtual Directory de name boxwisepro op.
 10. In het volgende scherm krijgt u een samenvatting van de configuratie te zien. U hoeft hier alleen op Next te klikken.
 11. In het scherm Ready to install BOXwise Pro start u de installatie, klik op Install.
 12. De duur van de installatie kan variëren van 1 tot 5 minuten.

 

  

  

  

  

  

  

 

Service account en rechten op server waarop BOXwise draait

Het account waaronder de BOXwise service draait dient altijd een domein account te zijn. Qua rechten geldt wat ons betreft: alleen rechten op dat wat noodzakelijk is. Houdt u ten minste rekening met het volgende:

- Lokale Administrator rechten 
- Rechten om een service aan te maken
- Rechten op SQL Server
- Rechten op Shares
- Rechten op Printers

 

Eerste keer opstarten BOXwise Pro

Nadat de installatie is afgerond, kunt u BOXwise Pro opstarten. De eerste keer dat dat u BOXwise Pro opstart moet u nog een aantal handelingen uitvoeren. Deze worden hieronder behandeld.

 1. Ga in uw browser naar het door u opgegeven pad in de installatie.
 2. U zult de melding krijgen dat uw licentie niet geldig is.
 3. Zorg dat u de licentie heeft ontvangen (XML bestand) van Trancon. Deze kunt u vervolgens selecteren nadat u op Upload new heeft gedrukt.
 4. Nadat u de licentie heeft geüpload krijgt u het scherm Check license. Klik op Accept & Install als de gegevens kloppen.
 5. Vervolgens krijgt u de melding Database not found. Klik op Create database.
 6. Als dit gedaan is, dan verschijnt het inlogscherm voor de Management Portal van BOXwise Pro.

 

  

 

LET OP!: De licenties van BOXwise Pro worden elk jaar vervangen. Lees hier de procedures voor het vervangen van de licenties.

Hebben de voorgestelde antwoorden uit de Knowledge Base u niet geholpen? Stuur dan een incident in.

Stuur een incident in
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen