Inpakken en Verzenden

Volgen

Via het menu Verzenden is het mogelijk om batches met de bijbehorende verkooporders in te pakken en te verzenden. De acties die in dit scherm gedaan worden, volgen het pick proces met de barcodescanner of de picklijst op. Zodra de orders verwerkt zijn, zullen ze verdwijnen uit het scherm.

In het scherm Selecteer Batch, wat als eerst geopend wordt als je op de button Verzenden drukt, staan zowel batches die vanuit de Management Portal zijn aangemaakt als batches die vanuit het scherm Picken op de Touch applicatie zijn aangemaakt. Batches die vanuit het Picken scherm op de Touch zijn gemaakt zijn automatisch 100% gepicked.

 

Orders in het Verzenden menu

Hoofdmenu > Verzenden

Door in het hoofdmenu van de touch applicatie naar Verzenden te gaan wordt het scherm Selecteer batch geopend. Hier vind je een overzicht van alle openstaande batches, ongeacht wat de status van de batch is.

De kolommen % gepicked en % ingepakt tonen aan in welke fase de batch zit. Je kunt een batch alleen openen als de batch volledig gepicked is.

Wanneer je werkt met papieren picklijsten zal de batch bij het aanmaken direct volledig gepicked zijn. Deze batches kun je dus ook direct openen om in te pakken en te verzenden. Als je wilt weten of de picklijst reeds is afgedrukt kan je kijken naar de kolom Picklijst, indien deze is afgedrukt zal hier een vinkje komen te staan. Bovendien is het mogelijk om hierop te filteren met de filter button rechtsboven in het scherm. Dit geldt ook voor Batchlabels (kolom Batchlabel).

Naast de hierboven beschreven filter buttons, zullen er ook filter buttons getoond worden voor batch tags. Deze worden automatisch zichtbaar op het moment dat er een batch tag is ingericht.

 

Batchlabels

Met de button Print batch label is het mogelijk om een label af te drukken met batchinformatie. Dit label wordt standaard meegeleverd met BOXwise en bevat o.a. de naam van de batch en de barcode van de batch. Het is echter ook mogelijk om een eigen label in te richten.

De batchlabels zouden gebruikt kunnen worden om bij de gepickte artikelen te leggen na het picken. Op die manier weet de inpakker bij welke batch de artikelen horen.

 

touch-54.png  

 

Tip

Op de picklijst staat rechtsboven een batchbarcode. Als u deze barcode scant in het Selecteer batch scherm, dan selecteert u automatisch de juiste batch die bij de picklijst hoort.

Hetzelfde geldt indien u gebruik maakt van SSCC registratie. Als de artikelen tijdens het picken zijn geregistreerd met een SSCC, dan kunt u deze scannen om de batch te selecteren.

 

Inpakken verkooporder

Hoofdmenu > Verzenden > Zending > Inpakken

Nadat u het magazijn in bent geweest om de artikelen te picken kunt u de verkooporders gaan inpakken. Volg de onderstaande stappen.

 1. Klik in het scherm Select Batch op de batch die u wilt afronden en vervolgens op de verkooporder die u wilt gaan inpakken.
 2. U komt nu in het scherm Inpakken van de aangeklikte verkooporder. Hier kunt u artikelen in colli's stoppen.
 3. Scan of selecteer de artikelen die u wilt inpakken handmatig om ze aan een collo toe te voegen. U ziet rechts in het scherm dat de collo wordt gevuld met het gescande artikel.
 4. Als de collo vol is, dan kan er een nieuwe collo toegevoegd worden via de knop Nieuw.
 5. Als alle artikelen gescand zijn, dan kunt u per collo aangeven wat de gegevens hiervan zijn (maat, gewicht, aantal, type). Dit kunt u doen door erop te klikken, het Eigenschappen Venster verschijnt nu.
 6. Vervolgens kan het proces afgerond worden door op Afronden en dan op Start te drukken.
 7. U komt nu in het scherm Verzenden. Kies hier de verzendwijze en druk op Nu verzenden.
 8. De label en de pakbon worden geprint. De verkooporder kan verzonden worden.

 

  

  

  

 

Tip

Het is mogelijk om diverse commando's uit te voeren op basis van barcodes. Lees hier meer over op pagina Barcode-commando-s-voor-afstandsbesturing-verzendscherm

 

Start en verzend

Wanneer de leveringswijze op de verkooporder is gekoppeld aan een transportdienst (via Transport koppelingen), dan is het mogelijk om het verzendscherm over te slaan. In dat geval is er naast de Start button een Start en verzend button zichtbaar.

 Door op de Start en verzend button te drukken slaat u het Verzendscherm over en gebruikt u de gekoppelde transportdienst. Als u er van uit kunt gaan dat deze koppeling altijd klopt, dan kan deze button u veel tijd besparen.

 

Inpakken op specifieke verkooporders

Hoofdmenu > Verzenden > Zending > Inpakken

Als u in het Inpakscherm bent, dan ziet u linksonder icoontjes voor alle geselecteerde verkooporders.

 

 

De pictogrammen geven de verschillende verkooporders bij de geselecteerde klant in de batch weer. Per verkooporder staat er o.a. het aantal artikelen, de leverdatum en het ordernummer bij. Door op één van de verkooporders te drukken, filtert u de artikelen van de andere verkooporders bij de geselecteerde klant uit. Als u op het pictogram met het vraagteken drukt, dan worden alle artikelen bij de geselecteerde klant weergegeven.

Met behulp van dit filter kunt u gemakkelijk de artikelen inpakken per verkooporder per collo.

 

Serienummers en Batchnummers

Hoofdmenu > Uitgaand > Zending > Inpakken

Het is in BOXwise mogelijk om met serienummers en batchnummers te werken.

 1. Of een artikel serienummers of batchnummers heeft, wordt aangegeven in uw ERP systeem.
 2. Vervolgens is op de artikelkaartjes te zien of dit is ingesteld, dit is te zien aan respectievelijk de kenmerken SN en BN.
 3. Bij het uitleveren van een te leveren artikel moet eerst een serienummer of batchnummer gescand worden.
 4. Bij een batchnummer moet daarna nog een aantal opgegeven worden, bij serienummers niet.
 5. Bij serienummers is het mogelijk om seriereeksen op te geven. Op die manier kunt u sneller grote aantallen uitleveren.

 

  

 

Uitleg menu items

Menu knoppen: Verzenden

Hoofdmenu > Verzenden > Zending

Als u in het menu Verzenden bent en een batch opent, dan ziet u de onderstaande knoppen verschijnen. Hieronder lichten wij de knoppen voor u toe.

 

 

 • Terug - Zodra u op deze button drukt sluit u een menu of gaat u een stap terug in het menu.
 • Filter - Met deze button kunt u filteren in de set aan verkooporders op het scherm.
 • Verversen - Het huidige scherm ververst niet automatisch. Dit wil zeggen dat als u dit scherm open heeft staan, en er wordt bijvoorbeeld een nieuwe inkooporder in het ERP systeem gezet, dat deze order niet automatisch zichtbaar wordt. Met de button Verversen zorgt u dat de gegevens op het scherm wel accuraat zijn.
 • Select Batches - Als u op deze knop drukt, dan kunt u een andere batch kiezen dan de batch die al geselecteerd is.
 • Notities - Met deze knop kunt u de notities raadplegen van de batch.
 • Overig - Als u op deze button drukt, dan verschijnen er vier opties: "Hulp op afstand", "Wiki", "Volume" en "Info".

 

Menu knoppen: Inpakken

Hoofdmenu > Verzenden > Zending > Inpakken

Als u in het menu Inpakken bent, dan ziet u de onderstaande knoppen verschijnen. Hieronder lichten wij de knoppen voor u toe.

 

 

 • Terug - Zodra u op deze button drukt sluit u een menu of gaat u een stap terug in het menu.
 • Filter - Met deze button kunt u filteren in de set aan artikelen in de zending.
 • Select - Als u alle artikelen in één keer wilt selecteren, dan kunt u deze button gebruiken. Klik op deze knop en vervolgens Selecteren om alle artikelen te selecteren, en "Deselecteren" om alle artikelen weer te deselecteren.
 • Artikelinfo - Met deze button kunt u na het selecteren van een artikel de artikelinformatie tonen.
 • Barcode - Met deze button kunt u na het selecteren van een artikel de barcode van een artikel wijzigen per leverancier.
 • Aantal - Zodra u op deze button drukt verschijnt het venster "Aantal", hier kunt u aangeven hoeveel artikelen u naar rechts wilt zetten op het moment dat u een artikel scant of handmatig selecteert.
 • Handmatig - Met deze button kunt u handmatig artikelen naar rechts zetten door een artikel te selecteren en op de button te drukken.
 • One Scan - Als u deze button aanzet, dan wordt er elke keer dat u de barcode van een artikel scant slechts 1 artikel naar rechts verplaatst.
 • Labels afdr. - Met deze button kunt u een colli label afdrukken voor de geselecteerde collo.
 • In/Out - Als u deze button heeft ingedrukt, veranderd de kleur van het scherm in rood en kunt u de artikelen terugzetten naar links.
 • Nieuw - Met deze button kan handmatig een collo aangemaakt worden.
 • Verwijder - Met deze button kan de geselecteerde collo verwijderd worden.
 • Afronden - Als u alle artikelen naar rechts heeft gezet, drukt u op deze button en vervolgens op "Start". Vervolgens wordt de zending aangemaakt en worden de artikelen geleverd in het ERP systeem.
 • Overig - Als u op deze button drukt, dan verschijnen er vier opties: "Hulp op afstand", "Wiki", "Volume" en "Info".

Hebben de voorgestelde antwoorden uit de Knowledge Base u niet geholpen? Stuur dan een incident in.

Stuur een incident in
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen