Voorraad tellingen > Trajecten

Volgen

Algemeen

Als u een telling wilt gaan doen, dan kunt u er voor kiezen om niet het hele magazijn te gaan tellen maar een gedeelte van het magazijn. Dit voorkomt fouten en zorgt ervoor dat niet het hele magazijn stil komt te liggen, immers als u tellingen doet dan kunnen er geen artikelen gepicked worden van de locatie waar geteld wordt. Met de functie Tellingen Secties kunt u op basis van eerder aangemaakte secties, tellingen doen per magazijn sectie.

 

Systeem Telling Secties

Standaard staan er al drie systeem telling secties:

 • Pick differences
  • Als deze functionaliteit in de Algemene Instellingen van BOXwise aangezet is, dan worden verschillen tijdens het picken meteen doorgevoerd. Tellingen hiervan komen in de telling sectie Pick Differences terecht.
 • Permanent stock
  • Dit is een doorlopende voorraad controle. Er kan ingesteld worden dat op bepaalde momenten automatische voorraad checks worden ingebouwd. Zo kan er bijvoorbeeld ingesteld worden dat op het moment dat als bij een artikel de voorraad op een locatie minder als 10 is, deze geteld moet worden. Op die manier klopt de voorraad op locaties steeds beter. Standaard staat deze functionaliteit uitgeschakeld.
 • Ad-Hoc
  • De Ad-Hoc telling sectie is bedoeld voor ad-hoc tellingen met de barcodescanner. Op het moment dat er ad-hoc een telling van een bepaald artikel op een bepaalde locatie wordt gedaan, dan worden deze verwerkt in de telling sectie Ad-Hoc.


LET OP!: Systeem telling secties kunnen niet verwijderd worden.

 

Telling Secties o.b.v. Magazijn Secties

U kunt zelf Telling Secties aanmaken. Dit is dan op basis van Magazijn Secties die zijn in gericht in het menu Magazijnindeling. Op die manier kunt u uw magazijn indelen in secties en een telling doen per sectie. Op die manier kunt u voor uw magazijn gefaseerd de voorraad tellen.

 

Werkwijze

Om een telling sectie toe te voegen, voert u de onderstaande stappen uit:

 1. Klik op de knop Toevoegen.
 2. Geef de telling sectie een naam door op de toegevoegde (groene) regel in de kolom Naam te klikken.
 3. Koppel een magazijn sectie aan de telling sectie door in de kolom Magazijn Secties te klikken. Er komt een keuzelijst met de beschikbare magazijn secties, kies de gewenste magazijn sectie.
 4. Klik vervolgens op Opslaan.

Hebben de voorgestelde antwoorden uit de Knowledge Base u niet geholpen? Stuur dan een incident in.

Stuur een incident in
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen