Het ad-hoc tellen van artikelen

Volgen

 

Met tellingen kunt u de voorraad in uw magazijn controleren. Ad-hoc telling is een functie op de barcodescanner waarmee u dat kunt doen.

Met een Ad-hoc telling doet u niks anders dan een willekeurige locatie opgeven, vervolgens het artikel en als laatste het aantal stuks van dat artikel. Vervolgens wordt de telling weergeven in de telling sectie Ad-hoc in de management portal. Hier kan de telling beoordeeld worden. Na goedkeuren wordt de telling bijgewerkt in uw ERP systeem.

 

Ad-hoc telling op de barcodescanner

Volg de onderstaande stappen om tellingen te doen via de functie Ad-hoc telling:

 1. Ga via het hoofdmenu op de scanner naar Inventarisatie.
 2. Druk op Ad-hoc telling.
 3. Selecteer het magazijn waar u zich bevindt.
 4. Scan de code van locatie die u wilt tellen of selecteer de locatie handmatig via Manual.
  1. Als u voor Manual heeft gekozen, dan kunt u nu filteren op de locatie.
 5. Nadat de locatie is geselecteerd, kan het artikel geselecteerd worden. Ook dit kan op basis van scannen of handmatig.
  1. Als u voor Manual heeft gekozen, dan kunt u nu filteren op het artikel.
 6. Nadat ook het artikel is geselecteerd, komt u in het scherm met artikelinformatie. Hier kunt het aantal stuks opgeven.
  1. Als u op de button Overwrite drukt, dan wordt het vakje van het aantal stuks rood. De telling zal nu het absolute aantal stuks zijn, en wordt dus niet meer opgeteld bij het al getelde aantal maar zal deze overschrijven.
 7. Als het aantal stuks is opgegeven, druk dan op OK. De telling komt nu voor goedkeuring in de management portal te staan.


      

Het afhandelen van de telling gebeurt nu verder in de Management Portal. Kies daar in het filter voor Telling secties voor 1 Ad-Hoc.

One scan

Op het scherm Scan Artikel is onderaan een toggle button beschikbaar voor One scan. Wanneer deze button aangeklikt wordt, wordt bij elke scan van het artikel het aantal opgeteld met één stuk. Bij serie- en batchnummer artikelen wordt uiteraard nog wel het scherm getoond om de serie- en batchnummers te scannen.

Om te kunnen zien hoeveel stuks zijn geteld, kan de button weer uit getoggled worden. Op die manier wordt weer teruggeschakeld naar de normale modus waarin geteld kan worden.

 

Video's

Ad-hoc tellingen

Hebben de voorgestelde antwoorden uit de Knowledge Base u niet geholpen? Stuur dan een incident in.

Stuur een incident in
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen