Groepen

Volgen

Home > Stamgegevens > Groepen

U heeft de mogelijkheid meerdere gebruikersgroepen aan te maken. Deze groepen kunt u verschillende rechten toekennen.
Standaard zijn er vier verschillende groepen aangemaakt.

GroepToelichting
Anoniem Wanneer een bezoeker op uw website komt zonder in te loggen, dan wordt deze gebruiker geplaatst in de groep Anoniem.
Consument Zodra een bezoeker een bestelling plaatst, moet de bezoeker zijn gegevens invoeren. Na het plaatsen van de order krijgt de bezoeker (en nu ook klant) inloggegevens toegestuurd waarmee hij de volgende keer kan inloggen. Na het versturen van inloggegevens wordt de bezoeker in de groep consument geplaatst.
B2B B2B klanten kunt u meteen in de B2B groep plaatsen en de juiste rechten geven. Zij krijgen bijvoorbeeld ook de prijs excl. BTW te zien. Klik hier om te lezen hoe u een klant in de juiste groep plaatst.
Beheerder Dit is een groep waar beheerders van de webshop in thuis horen.

 

Een nieuwe groep toevoegen

Hoofdmenu > Stamgegevens > Groepen

  1. Klik rechtsboven op Toevoegen om een groep toe te voegen.
  2. Er wordt nu een scherm geopend waar u een aantal gegevens moet invullen. Zie de onderstaande tabel voor een uitleg van de velden.
  3. Klik vervolgens op de OK button.

 

 

GroepToelichting
GroupName De naam van de gebruikersgroep
GroupDescription De omschrijving van de gebruikersgroep
ShowOnTreePermission Wanneer deze instelling uit staat kan de gebruikersgroep niet gebruikt worden bij het toekennen van rechten. De gebruikersgroep is dan niet zichtbaar.
IsSystem Geeft aan of de groep een standaard (systeem)groep is. Dit zijn de groepen Anoniem, B2B, Beheer en Consument.
AccesID Dit geeft de classificatie van de gebruikersgroep aan. Belangrijk is dat er maximaal 1 Anoniem groep aanwezig is, van de andere classificaties kunnen er meerdere groepen gemaakt worden.
Priority Dit geeft de volgorde van groepen in het menu Hoofdmenu > Rechten aan.
IsGenerated Dit geeft aan of de groep automatisch is gegenereerd. Bij het handmatig aanmaken van een groep moet dit vinkje uit gelaten worden.
Default product image U kunt per gebruikersgroep instellen welke standaard afbeelding getoond moet worden; Primary of Secondary. In de Product Editor kunt u bij de afbeelding aangeven of de afbeelding Primary of Secondary is. Standaard kunt u hier Primaryinvullen.

 

Hebben de voorgestelde antwoorden uit de Knowledge Base u niet geholpen? Stuur dan een incident in.

Stuur een incident in
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen